En ole ikinä tehnyt kasvispihvejä, joten oikean reseptin löytäminen oli erittäin haastavaa. Oli hankala tietää, mikä resepti olisi toimiva, mikä maistuisi omaan suuhun hyvältä ja mikä olisi SE paras resepti. Löysin erikoisen reseptin, mutta valitsin sen kokeiluun, sillä se kuulosti sekä hyvältä että helpolta. Kyseessä oli bataattipihvit. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Tein bataattipihvit täysin reseptin mukaan, mutta paistoin pihvit pannun sijasta uunissa. Paistoin pihvejä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Pihveistä tuli hyviä. En ole ennen tehnyt mitään bataatista, enkä muista sitä myöskään maistaneeni, joten bataatti oli uutena tuttavuutena miellyttävä yllätys. Mielestäni bataatti ja maissi sopii erittäin hyvin yhteen, mutta pihveistä tulee makeita, ellei niihin lisää suolaa ja pippuria. Itse maustoin pihvit suolalla, pippurilla, grillimausteella ja chilillä, jolloin pihveistä tuli erittäin maukkaita.
Tein pihvien kaveriksi lohkoperunoita uunissa: pilkoin ja maustoin perunat ja paistoin niitä 225 asteessa noin 10 minuuttia. Helppoa, nopeaa ja hyvää!
![]() |
Ulkonäön ei kannata antaa hämätä: nämä ovat jo nyt valmiit, vaikka näyttävätkin raaoilta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti