Syön mielelläni kaikenlaisia herkkuja ja tuntuukin, että herkkuhammasta kolottaa jatkuvasti. Olen kehitellyt herkkuja, jotka ovat kevyempiä ja kuitenkin maistuvia. Yksi näistä herkkujen korvikkeista on kevyempi rahkakakku. Olen tehnyt tätä rahkakakkua hieman eri variaatioilla. Kakku itsessään on kevyt ja jopa terveellinen, mutta se, mitä kakun päälle laittaa, ratkaisee sen terveellisyyden.
Rahkakakku itsessään on yksinkertainen:
250g rasvatonta maitorahkaa
2tl vaniljasokeria
1rkl steviaa
1dl rasvatonta maitoa
1 liivatelehti
Valmistus:
1. Vatkaa maitorahka, vaniljasokeri ja stevia kuohkeammaksi.
2. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia niin, että se muuttuu pehmeäksi.
3. Kuumenna maito liedellä kiehuvaksi. Ota heti pois liedeltä, kun kiehuu.
4. Purista liivatelehdestä vesi pois, liota maitoon. Sekoita kokoajan.
5. Vatkaa maito pienenä norona rahkan sekaan.
6. Kaada astiaan.
7. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 1h.
Rahkakakun voi päällystää mielensä mukaan. Mikäli haluaa kakusta terveellisen, kannattaa se koristella marjoilla tai hedelmillä. Jos kakusta haluaa kevyempää herkkua, mutta terveellisyydellä ei niinkään ole väliä, voi sulattaa päälle esimerkiksi tummaa suklaata. Tähän päälle käy myös itsetehty raakasuklaa, tai "suklaamössö" (tomusokeri, kaakaojauhe, maito).
Itse olen kokeillut rahkakakkua sekä tummasuklaa -kuorrutteen että "suklaamössö" -kuorrutteen kanssa. Molemmat toimivat ja molemmat ovat erittäin hyviä!
![]() |
"Suklaamössö" -kuorrutteesta tulee suklaakastikkeen oloista kastiketta, joka sopii hyvin kakun kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti