Kinkkupasta = pastaa & kinkkua. Helppoa, nopeaa ja taivaallisen hyvää ruokaa.
Kinkkupasta on yksi niistä ruoista, joista löytyy variaatioita todella paljon. Tällä kertaa oma kinkkupastani näytti sisällöltään tältä:
180g täysjyväspagettia
400g kevyt kinkkusuikaleita
400ml kevyt & paksu ruokakermaa (4%)
100g polar 5 -juustoa
200g kirsikkatomaatteja
113g mustia kivettömiä oliiveja
10g valkosipulia
150g paprikaa
suolaa, pippuria
Valmistus:
1. Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.
2. Kuullota valkosipuli pannulla. Lisää kirsikkatomaatit, oliivit ja paprikat.
3. Lisää kinkkusuikaleet. Mausta.
4. Lämmitä kerma kattilassa. Lisää juusto raasteena tai pieninä paloina. Mausta.
5. Kun juusto on sulanut, kaada kastike kasvisten ja kinkun sekaan.
6. Sekoita, kuumenna, mutta älä keitä.
Kuten sanoin, tätäkin reseptiä voi varioida mielensä mukaan. Juusto oli tässä reseptissä hieman turha, sen voi jättää pois tai korvata jollakin toisella juustolla, mikäli on juuston ystävä. Kerman tilalle voi laittaa maitoa, mutta silloin juustoa kannattaa laittaa vähän lisää, sillä maito yksinään ei ole niin paksua kuin kerma. Oliivit, tomaatit ja paprikat voi korvata millä tahansa kasviksilla.
Juuri tällaisena tämä kinkkupasta on itselle mieluinen. Rakastan oliiveja ja mielestäni ne sopii erittäin mainiosti kinkun kanssa. Paprika ja tomaatti tuovat kastikkeeseen myös makua. Kannattaa kokeilla omaa variaatiota, tästä ei voi tulla pahaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti