tiistai 7. helmikuuta 2017

Tomaattinen soijarouhekastike

Mulla oli kaapissa vaaleaa soijarouhetta ja ajattelin tehdä siitä jotain. Mitä siitä voi sitten tehdä? Netistä löytyy paljon erilaisia soijarouhereseptejä, mutta kaikissa on käytetty tummaa soijarouhetta. Mikä niillä on sitten ero? Voinko käyttää vaaleaa soijarouhetta tumman sijasta? Vaikuttaako se makuun?


Otin selvää asiasta ja tulikin ilmi, että tumma soijarouhe on vain värjättyä vaaleaa soijarouhetta. No, siinä tapauksessa vaalean soijarouheen pitäisi käydä samoihin resepteihin kuin tumma. Googletin asiaa myös lisää ja tulin siihen tulokseen, ettei makueroa näillä kahdella ole. Tumma soijarouhe vain näyttää enemmän jauhelihalta kuin vaalea, mutta muuten maku ja koostumus on täysin sama. 

Halusin tehdä jotain helppoa, yksinkertaista ja maistuvaa, sillä käytinhän soijarouhetta ensimmäistä kertaa ruoanlaittoon. Päätin siis tehdä tomaattisen soijarouhekastikkeen. Olen syönyt soijarouhetta ennen ainoastaan murojen kanssa, pienenä proteiinilisänä. Koska rouhe on mautonta, on se mennyt murojen seassa ihan hyvin. Pelkäsin, olisiko rouhe liian mautonta nyt, kun sitä käyttäisi pelkästään ilman jauhelihaa. Pelko kävi osittain toteen: vaikka maustoin kastiketta paljon, ei soijarouhe maistunut miltään. Mutta kastike itsessään oli maukasta. 

Kastike oli itsessään hyvinkin yksinkertainen. Tässä vielä resepti:

70g soijarouhetta (vaaleaa, mutta tumma käy yhtä hyvin)
500g paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
4dl vettä
10g valkosipulia
200g tomaattia
100g sipulia
suolaa, chiliä, pippuria

Valmistus: Kiehauta vesi. Laita soijarouhe turpoamaan veteen 10:ksi minuutiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota ne pannulla. Lisää paseerattu tomaatti. Lisää turvonnut soijarouhe tomaattikastikkeeseen. Kiehauta ja anna tekeytyä pannulla (miedolla lämmöllä) n. 10min. Pilko tomaatti ja lisää tomaattikastikkeeseen. Kiehauta. Ota pois levyltä.

Tarjoile esimerkiksi täysjyväspagetin kanssa. Tämän kastikemäärän seuraksi keitin 180g täysjyväspagettia (raakapaino). Yhteensä (kastike + spagetti) tässä määrässä on kaloreita 1094,8kcal. Tästä tulee sopivasti esimerkiksi 4 pienempää annosta tai 3 hieman suurempaa annosta. Miksei myös kahta annosta, riippuu täysin omasta kalorimäärästä. 

Kuten sanoin, kastike on suhteellisen mauton, mutta silti ihan hyvä. Soijarouhetta jäi vielä aika paljon kaappiin, joten siitä pitäisi vielä jotain tehdä. Ehkä en enää kastiketta tee, mutta onkos muita ideoita? Jakakaa teidän parhaat luottoreseptit! 

Kuten huomaa, fitnesstukulta tuli paketti! Siitä lisää muissa postauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti