Olen tehnyt jo muutaman kerran valkuaispannaria, johon olen laittanut kaveriksi banaania soseena. Banaani-valkuaispannarista voit lukea täältä. Olen kokeillut myös omena-valkuaispannaria kaksi kertaa. Nyt jaan reseptin myös teille.
Valkuaispannariinhan voi laittaa valkuaisten lisäksi mitä tahansa. Banaani on toiminut omaan makuuni oikein hyvin: se antaa kuohkeutta ja makeutta pannarille. Omenaa olen kokeillut myös, mutta koska oma blenderini ei ole kovinkaan tehokas, jäi omena aika isoiksi paloiksi. Mikäli omena olisi esimerkiksi soseena, se voisi toimia valkuaispannarissa aivan banaanin tavoin. Paloina omena sotkee pannaritaikinan rakenteen ja luultavasti juuri sen takia pannari lässähtää, kun taas banaani-valkuaispannari pysyy hyvin kuohkeana myös paistaessa.
Banaanin tai omenan tilalle voisi sopia marjat. Mustikka-valkuaispannari voisi olla erittäin maukas. Itse lisäisin tähän taikinaan hieman myös hunajaa. Myös päärynä-valkuaispannari tai ananas-valkuaispannari voisi olla erittäin maukkaita. Täytyykin kokeilla eri variaatioita ja raportoida sitten tänne, kannattaako niitä kokeilla!
Tähän omena-valkuaispannariin tuli:
3 kananmunan valkuaista
1 omena
2tl kanelia
Valmistus: Kananmunan valkuaiset erotetaan keltuaisista ja vatkataan kovaksi vaahdoksi. Omenat pilkotaan ja paloitellaan sekä hienonnetaan blenderissä. Omenamurska (tai -sose) lisätään valkuaisvaahtoon pienissä erissä kokoajan samalla vatkaten. Lopuksi lisätään kaneli. Uunipellin päälle asetetun leivinpaperin päälle levitetään kevyesti kookosöljyä. Vaahto nostellaan uunipellille varovasti. Pannari paistetaan 175asteessa n. 5-7minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti