sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Mansikka-valkuaispannari

Olen kokeillut jo monia eri variaatioita valkuaispannarista: omena-valkuaispannaria ja banaani-valkuaispannaria. Molempia versioita olen muokannut makuni mukaan joka kerta hieman eri tavalla: molempia olen tehnyt sekä kanelin kanssa että ilman kanelia, molempiin olen lisännyt suolaa ja kokeillut myös ilman suolaa. Tällä hetkellä lempparini on banaani-valkuaispannari pienellä ripauksella kanelia. 

Kokeilin myös mansikka-valkuaispannaria. Tähän pannariin tulee:

300g pakastemansikoita
5 kananmunanvalkuaista
1tl suolaa

Tähän reseptiin voi myös makunsa mukaan lisätä hunajaa tai steviaa. 

Valmistus:

1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
2. Sulata mansikat puolikohmeisiksi. Laita blenderiin.
3. Vatkaa mansikkasurvos hiljalleen valkuaisvaahdon sekaan. 
4. Voitele uunipelti kookosöljyllä.
5. Kaada valkuais-mansikkavaahto uunipellille.
6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Tämänkin jälkeen voin sanoa, että banaani-valkuaispannari on oma suosikkini. Tämä mansikka-valkuaispannari oli aika raskas ja tästä tuli tällä kertaa huono olo. Toisaalta, heti seuraavana yönä minulle nousi kuume, joten sekin on voinut jo vaikuttaa ruoan maistumiseen. 

Mansikka-valkuaispannari ennen uuniin menoa.

Mansikka-valkuaispannari uunivalmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti