Olen kokeillut jo monia eri variaatioita valkuaispannarista: omena-valkuaispannaria ja banaani-valkuaispannaria. Molempia versioita olen muokannut makuni mukaan joka kerta hieman eri tavalla: molempia olen tehnyt sekä kanelin kanssa että ilman kanelia, molempiin olen lisännyt suolaa ja kokeillut myös ilman suolaa. Tällä hetkellä lempparini on banaani-valkuaispannari pienellä ripauksella kanelia.
Kokeilin myös mansikka-valkuaispannaria. Tähän pannariin tulee:
300g pakastemansikoita
5 kananmunanvalkuaista
1tl suolaa
Tähän reseptiin voi myös makunsa mukaan lisätä hunajaa tai steviaa.
Valmistus:
1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Sulata mansikat puolikohmeisiksi. Laita blenderiin.
3. Vatkaa mansikkasurvos hiljalleen valkuaisvaahdon sekaan.
4. Voitele uunipelti kookosöljyllä.
5. Kaada valkuais-mansikkavaahto uunipellille.
6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Tämänkin jälkeen voin sanoa, että banaani-valkuaispannari on oma suosikkini. Tämä mansikka-valkuaispannari oli aika raskas ja tästä tuli tällä kertaa huono olo. Toisaalta, heti seuraavana yönä minulle nousi kuume, joten sekin on voinut jo vaikuttaa ruoan maistumiseen.
![]() |
Mansikka-valkuaispannari ennen uuniin menoa. |
![]() |
Mansikka-valkuaispannari uunivalmiina. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti