sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Chili con carne

Olin lapsena allerginen pavuille, joten meidän perheen chili con carne oli aina käytännössä tulista jauhelihakastiketta, koska siinä ei ollut papuja. Tein ensimmäistä kertaa itse chili con carnea, alusta asti ja pavuilla. Ja tykkäsin siitä, tosi paljon itseasiassa! 






Sinänsä olin aika rohkea, kun lähdin tekemään itselle tuntematonta ruokaa ilman minkäänlaista reseptiä. Tällä kertaa uhkarohkeus kannatti, sillä tästä chili con carnesta tuli mielettömän hyvää! Teen varmasti uudelleenkin. Tähän chili con carneen tuli:


400g naudan jauheliha (9,5%)
50g tuoretta punaista chiliä
100g sipulia
15g valkosipulia
420g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
500g paseerattua tomaattia
suolaa, pippuria


Valmistus:

1. Ruskista jauheliha. 
2. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili.
3. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili pannulla. Lisää jauhelihan sekaan.
4. Lisää paseerattu tomaatti. Mausta.
5. Lisää pavut. Kuumenna, älä keitä. 
Tästä määrästä tuli ruokaa pitkäksi aikaa.
Tykkään valmistaa ison määrän kerralla ja pakata ruoan sitten pienempiin rasioihin ja jääkaappiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti