Mitä aamupalaksi?
Itse syön yleensä aamupalaksi rahkaa tai ruisleivän ja hedelmän, useimmiten mandariinin. Tai oikeammin sanottuna klementiinin, sillä mandariinit ja satsumat eivät ole niin mun mieleen.
Mun uusin löytö on neljän viljan rieskat. Ne on aivan superhyviä. Ne, joita mä tykkään syödä, löytyy täältä.
No mitä rieskan päälle? Käytän nykyään margariinin tilalla maustettua tuorejuustolevitettä, sillä ne antaa kivasti makua. Olen kokeillut mm. tomaatti-basilikatuorejuustoa (tätä) ja valkosipuli-yrttituorejuustoa (tätä). Molemmat oli tosi hyviä, sopi hyvin tuon rieskan kanssa. Sitten vielä kurkkua päälle, se sopi myös molempien kanssa. Tomaatti-basilikatuorejuuston kanssa olisi voinut kokeilla myös tomaattia, olisi varmaan sopinut.
Tällä hetkellä klementiinit tuntuvan olevan parhaimmillaan, joten meillekin niitä ostetaan kunnolla. Siispä syön rieskan kanssa aamupalaksi klementiinin. Klementiinit ovat siitä hyviä, että ne tuovat raikkautta ja makeutta, mutta eivät täytä liikaa. Esimerkiksi banaani on omaan makuuni liian täyttävä aamupalana, sillä itse en tosiaan jaksa aamuisin paljoa syödä, ja banaani rieskan kaverina on jo liikaa.
![]() |
Aamupalalla nautitaan ruoan lisäksi tietenkin myös teestä. |
Kun tekee makeaa mieli.. Mitä iltapalaksi?
Makeanhimoon mulla on paljon erilaisia ideoita. Näistä postaan joskus myöhemmin. Torstai-iltana iski taas makeanhimo ja iltapala oli vielä jäljellä. Päätin tehdä itselleni pienen napostelulautasen: omenalohkoja & maapähkinävoidippi.
Dippiin tuli rasvatonta maitorahkaa ja pieni lusikallinen maapähkinävoita. Maapähkinävoin maku on aika voimakas, joten tuo pieni määräkin riitti hyvin tuomaan makua. Tähän dippiin olisi voinut laittaa lisäksi vielä hunajaa makeuttamaan seosta, mutta itselle makeus oli juuri sopiva.
Lisäksi tein myös kurkkutikkuja, joille tein valkosipulidipin rahkasta. Pusersin maitorahkan sekaan pienen valkosipulinkynnen ja maustoin seosta herbamare -yrttisuolalla. Tästä herkusta en kuitenkaan muistanut ottaa kuvaa.
![]() |
Omenalohkot & maapähkinävoi-rahkadippi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti