maanantai 23. tammikuuta 2017

Riisikakkupizzat

Pizza - terveellistä vai epäterveellistä?

Pizzaa epäterveelliseksi ei välttämättä tee täytteet. Pizzan voi täyttää myös kasviksilla esimerkiksi rasvaisen jauhelihan, kinkun tai pekonin sijaan. Juuston voi jättää kokonaan pois tai käyttää kevyttä juustoa. Pohjan voi myös tehdä terveellisemmin. 

Netistä löytyy hirveästi erilaisia pizzapohjavaihtoehtoja. Löytyy niin gluteenittomista jauhoista tehtyä pizzapohjaa, kukkakaalipizzapohjaa kuin myös kananmunapizzapohjaa. Gluteenittomien jauhojen käyttö ei vähennä kalorimäärää ja olen jo kokeillut kukkakaalipizzapohjaa, joten kaiken järjen mukaan minun olisi pitänyt kokeilla kananmunapohjaa. No, kuten olen jo aikaisemminkin blogissani todennut, kananmuna ei vain ole se mun juttu. Joskus törmäsin jossakin facebook -ryhmässä pizzaohjeeseen, jossa pizzapohjana oli käytetty riisikakkuja. Ne olivat tavallaan pikkupizzoja tai lämpimiä voileipiä riisikakusta.

Mietin, voisikohan riisikakkuja murskata ja tehdä niistä jonkinnäköisen pizzapohjan, ihan pellillisen. Tätä en kuitenkaan ole vielä kokeillut. Jos joku on kokeillut, niin vinkatkaahan mullekin, että millä reseptillä se onnistuu!

Tällä kertaa rakensin pikkupizzaat riisikakun päälle. Mun pizzoihin tuli ketsuppia, vähärasvaista naudan jauhelihaa (9,5%), ananasta ja Polar -juustoa (5%). Moni on sanonut, ettei noin vähärasvaista juustoa voisi pistää uuniin, mutta kyllä voi. Ja hyvin sulaa ja hyvin toimii. Itse tykkään käyttää juustona aina Polaria tai Kadett -juustoa (5%). Kadett on ehkä vähän enemmän mun makuun, mutta molemmat toimii hyvin myös uunissa. 

Riisikakkuina käytän ihan perus maustamattomia riisikakkuja, mutta mikäli haluaa lisää makua pohjaan, kannattaa valita valmiiksi maustetut riisikakut. Niitähän löytyy vaikka kuinka ja paljon. Pizzat kannattaa myös maustaa hyvin, sillä riisikakku pohjana ei hirveästi miltään maistu. Itse maustoin jauhelihan valkosipulilla, suolalla, pippurilla, grillimausteella sekä kuivatulla chilillä. 

Näitä paistoin  uunissa 225asteessa 7 minuuttia.


Mutta kuten sanottu, pizzat voi täyttää ja maustaa mielensä mukaan. Jos pizzoista haluaa kevyitä ja terveellisempiä, kannattaa juusto jättää kokonaan pois ja vaihtaa täytteet vielä kevyempiin tuotteisiin, kuten kasviksiin. 

Itse sanoisin siis, että pizzakin voi olla terveellisempää. Saahan pizzasta helposti epäterveellisen, ja usein se sitä onkin, mutta tekemällä valintoja pohjan, täytteiden ja päällisen suhteen, siitä saa muokattua terveellisemmän vaihtoehdon. 


Aikaisemmat hieman paloivat, mutta maistui silti tosi hyviltä! Ihan kuin popparia olisi syönyt, sama maku ja tuoksu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti