maanantai 30. tammikuuta 2017

Lindströminpihvit & lohkoperunat

Punajuuri ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini. Kaupan valmiit punajuurisalaatit ovat olleet ainoat punajuuresta valmistetut "ruoat", joista olen tykännyt.  Maistoin lindströminpihvejä joskus lapsena ja taisin tykätä niistä ehkä vähän. En kuitenkaan ole syönyt niitä useampaan vuoteen. Enkä ole siis koskaan näitä itse tehnyt, joten en osannut arvatakaan kuinka sotkuista puuhaa punajuuren käsitteleminen oikeasti on. 

Olin hiukan skeptinen maun suhteen, sillä en tosiaan ole koskaan pitänyt punajuuren mausta. Kuitenkin, kuinka ollakaan, maku yllätti minut erittäin positiivisesti. Lindströminpihvithän ovat aivan superhyviä! Nam! Näitä teen varmasti uudestaan!

Koska itse pidin näistä niin paljon, haluan jakaa teille reseptin. Resepti on alun perin täältä. Alkuperäiseen reseptiin tulee 2 punajuurta, laitoin kuitenkin vain yhden. Mielestäni pienempikin määrä punajuurta olisi riittänyt noin pieneen jauhelihamäärään, mutta ainakin siitä tuli makua. Tässä vielä käyttämäni resepti:


400g naudan 10% jauhelihaa
1 kananmuna
200g kevyt kermaviiliä
160g punajuurta (1 iso tai 2 pientä)
52g sipulikeittoaineksia (1 pussi)
suolaa, pippuria


Kermaviili ja sipulikeittoainekset yhdistetään kulhossa ja annetaan turvota hetki. Turpoamisen aikana pestään, kuoritaan ja raastetaan punajuuri. Raaka jauheliha, raastettu punajuuri, kananmuna ja mausteet yhdistetään kermaviili-sipulikeittoseokseen ja sekoitetaan kunnolla. Massasta tulee n. 10 pihviä. Pihvit paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Pihvit voi myös painaa pannulla, mutta jos paistat pannulla, muista lisätä öljyä, ettei pihvit tartu pannuun kiinni. 

Pihvien kanssa sopii hyvin lohkoperunat. Itse teen lohkoperunat hyvin yksinkertaisesti: en kuori perunoita, mutta pesen ne kunnolla. Pilkon perunat veneen muotoisiksi, pieniksi lohkoiksi. Maustan perunat suolalla, grillimausteella ja pippurilla. Paistan ne heti pihvien jälkeen, 200 asteisessa uunissa. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja perunoiden koosta, mutta itse pidin perunoita uunissa n. 10 minuuttia. Perunoihin ei tarvitse lisätä öljyä, sillä niistä tulee muutenkin uunissa rapeita, jos ne ovat tarpeeksi ohuita. Niihin voi kuitenkin lisätä lorauksen öljyä, mikäli haluaa. 

Lindströminpihvien ja lohkoperunoiden seurana maistuu hyvin perussalaatti: jääsalaatti, paprika, kurkku ja tomaatti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti