sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Pinaattiletut

Ala-asteella mun lempiruoka oli aina pinaattiletut! Varsinkin ne kuivat, joista kukaan muu ei piitannut. Ja jos oli puolukkahilloa, sehän oli vain plussaa!

Näitä en sinänsä voisi sanoa superterveellisiksi, sillä onhan näissä vehnäjauhoa, jota moni välttelee, minä en. Nämä ovat silti hyvä ja maistuva ruoka ja ainakin yksi omista ehdottomista suosikeistani! Näillä lähtee nälkä.

Näiden resepti on itse kehittelemäni, varmasti löytyy netistä samantapaisia useampikin. Itse heitin aineet sekaisin ja olin tyytyväinen lopputulemaan. Olen tehnyt näitä nyt kaksi kertaa samalla reseptillä, ainoa ero on ollut suolan määrä. Ensimmäisellä kerralla laitoin suolaa hieman reilusti ja tuli aivan mahtavan makuisia. Toisella kerralla laitoin suolaa hieman liian vähän ja tuli aika mauttomia. Onneksi syksyllä tekemääni puolukkasurvosta oli vielä jäljellä.

Paistamiseen voi käyttää öljyä/rasvaa, itse en käyttänyt mitään eikä tarttunut kiinni.

Reseptini näyttää tältä:

Pinaattiletut 24 kpl
400g rasvatonta maitoa, 100g = 34kcal, 400g = 136kcal
2 kananmunaa, 122g, 100g = 126kcal, 122g = 153,72kcal
175g vehnäjauhoja, 100g = 365kcal, 638,75kcal
150g pakastepinaattia, 100g = 22kcal, 150g = 33kcal
1tl suolaa
Koko 24kpl: 961,47kcal
1 kpl: n. 40kcal(puolukkahillo (24kcal/20g))
Valmistus:
1. Vatkaa kaikki ainekset sekaisin.
2. Anna taikinan turvota jääkaapissa n. 30min
3. Paista ohukaiset molemmilta puolilta vaaleanruskeiksi. 
4. tarjoa puolukkahillon kanssa.


Kertokaapa miten onnistuu! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti