Sana kesäkeitto on aina kauhistuttanut mua. Miksi? Yhdistin sen aina johonkin pahaan, kamalanmakuiseen ruokaan, nimittäin keittoon.
Olen lapsesta asti inhonnut keittoja. Pahin painajaiseni oli makkarakeitto, isäni lempikeitto. Jauhelihakeitto menetteli.
Olen lapsesta asti ollut tosi allerginen, eikä meidän keitoissamme ollut koskaan pahemmin mausteita, eli toisin sanoen ne olivat mauttomia. Myös porkkana puuttui keitoistamme kokonaan. Porkkana-allergian vuoksi en koskaan lapsena syönyt porkkanasosekeittoa. En koskaan tottunut keittoihin.
Kun 5 vuotta sitten aloin seurustelemaan poikaystäväni kanssa, pääsin kokeilemaan sellaisia ruokia, mitä en koskaan ollut maistanutkaan. Kuten linssikeittoa ja valkosipulikeittoa. Äitini on allerginen valkosipulille, eikä meillä kotona käytetty sitäkään koskaan. Aluksi inhosin valkosipulin makua, nykyään se on ihan parasta! Kohtuudella nautittuna..
Nykyään pidän myös keitoista. Olen tehnyt itse tomaattikeittoa, maissikeittoa, porkkanasosekeittoa, sulatejuusto-kasviskeittoa ja nyt kesäkeittoa. Luulin aina kesäkeiton olevan pahaa. Mutta tämä tekemäni kesäkeitto, vieläpä omalla reseptilläni, onnistui aivan nappiin! Aivan SUPERHYVÄÄ! Olisin voinut syödä koko kattilallisen siltä seisomalta.
Koska reseptissä on kuohukermaa, ei sitä voisi kevyeksi tai terveelliseksi haukkua. Mutta hyvää se on! Kannattaa kokeilla, mikäli yhtään innostaa. Annoskoolla voi myös vaikuttaa ihan hirveästi kalorimäärään.
Tässä reseptini:
500g extra broccolipakaste, 100g = 33kcal, 500g = 165kcal | ||||||
300g perunoita, 100g = 65kcal, 300g = 195kcal | ||||||
10g vehnäjauhoja, 100g = 350kcal, 10g = 35kcal | ||||||
5dl vettä | ||||||
350g rasvatonta maitoa, 100g = 34kcal, 350g = 119kcal | ||||||
2dl kuohukermaa, 100g = 360kcal, 200g = 720kcal | ||||||
20g kasvisliemikuutioita, 100g = 283kcal, 20g = 56,6kcal | ||||||
Koko resepti: 1290,6kcal | ||||||
Valmistus: | ||||||
1. Kuori perunat ja pilko ne pieniksi. | ||||||
2. Sekoita jauhot ja vesi kattilassa, kuumenna koko ajan sekoittaen. | ||||||
3. Lisää maito ja murennetut liemikuutiot. | ||||||
4. Lisää pienet perunapalat ja anna kiehua hetki. Sekoita välillä. | ||||||
5. Lisää pakastevihannekset. | ||||||
6. Keitä kunnes vihannekset ja perunat ovat kypsiä. | ||||||
7. Lisää kerma. | ||||||
8. Kuumenna, älä enää kiehauta. Keitto on valmista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti